Tekstschrijven

Schrijven is scheppen, schrappen en schaven. Schrijven is content bundelen, context zien en contact maken. Tijdens het schrijven van mijn teksten houd ik altijd de doelgroep en boodschap in het oog. En zit SEO verweven in al mijn online tekstuitingen.

Tekst schrijven – mijn tekstbeleving en puntjes op de i zet ik graag in voor het:

  • schrijven van blogs of webteksten om conversie te genereren
  • herschrijven van complexe documenten om de boodschap over te brengen
  • (eind)redigeren voor doeltreffende teksten

Beeldende webteksten

Met je billen bloot drinkend uit een kokosnoot: sommige zinnen laten je wegdromen en de tekst beleven. Ideaal als je een reisbestemming wilt promoten of een nieuwbouwwoning wilt verkopen. Met rake woorden en inlevingsvermogen breng ik jouw webteksten tot leven.

Zie onder meer het project:
BPD – websites projectontwikkeling nieuwbouw

SEO-teksten

Je wilt dat jouw doelgroep je website vindt. Dat zij zich herkent in jouw product of dienst. En: dat ze tot actie overgaat. Dat kan met teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO), prettig leesbaar zijn én conversiegericht. Gedegen zoekwoordenonderzoek is hierbij de basis. Met relevante content zorg ik ervoor dat bezoekers jouw website of blog vindt via Google.

Zie onder meer het project:
Tuinmanofferte.nl – vindbaarheid op zoekterm per regio

Opleidingsteksten voor voorlichting en werving

Informeren, enthousiasmeren en activeren: dat doen goede opleidingsteksten. Ze geven voorlichting en werven. Ze ondersteunen scholieren en studenten bij een weloverwogen studiekeuze. En dragen bij aan de zichtbaarheid van onderwijsinstellingen. Met mijn ervaring voor meerdere hogescholen en voorlichtingssites zorg ik voor de juiste match tussen school en student.

Zie onder meer het project:
Studiekeuze123.nl – voorlichting aan studiekiezers in het hoger onderwijs

Content voor online leeromgevingen

Zo effectief, efficiënt en eigentijds mogelijk informatie overbrengen aan studenten/cursisten. Daar is een online leeromgeving de ideale tool voor. Via heldere leerpaden en leervormen zorg ik ervoor dat informatie blijft plakken.

Zie onder meer het project:
LOI – redigeren en doorontwikkelen online leeromgeving

Interviews in offline en online uitingen

Met een achtergrond in de journalistiek zit het afnemen en uitwerken van interviews in mijn bloed. Bijvoorbeeld voor huurdersmagazines of vakbladen. Uitgewerkt als vraaggesprek, artikel of achtergrondverhaal: ik kies de vorm die jouw boodschap het beste overbrengt.

Zie onder meer het project:
Dudok Wonen – interviews bewonersmagazine

Mag ik voor je aan de slag? Neem contact op!