Webteksten – SEO en prettig leesbaar

Je wilt dat je website goed wordt gevonden online. Maar bovenal dat de bezoekers van jouw website zich op hun gemak voelen op je site en tot actie overgaan. Prettig leesbare webteksten die toch goed gevonden worden in zoekmachines (SEO) zorgen daarvoor.

SEO: gewoon goed gevonden

Het toepassen van SEO (Search Engine Optimization) houdt in dat je website wordt geoptimaliseerd zodat zoekmachines (lees: bezoekers) gemakkelijk de website kunnen vinden, lezen en indexeren. Dit kan door door een technisch goede website te bouwen en door het opbouwen van online autoriteit (linkbuilding). Daarnaast natuurlijk door het schrijven van webteksten met de juiste zoektermen en context. Maar zeker ook door met regelmaat nieuwe, relevante content te plaatsen, zoals blogs. Lees hierover meer in mijn artikel SEO en goede content (dat ik schreef voor Point to Point Communicatie).

Kort opgesomd

  • Zoekwoordenonderzoek
  • Teksten schrijven: SEO-proof en lekker leesbaar
  • Relevante content creëren: blogs
  • Technische websiteoptimalisatie
  • Autoriteit opbouwen (linkbuilding)

De juiste webtekst

Blieck Context is gespecialiseerd in het schrijven van webteksten voor SEO. Met een zoekwoordenonderzoek als uitgangspunt stel ik in samenspraak met jou een prioriteitenlijst aan zoekwoorden op. Daarnaast nemen we samen de boodschap door die je op jouw website wilt overbrengen. Deze twee zaken verenig ik in heldere en pakkende webteksten.

Blogs

Blogs dragen bij aan SEO, doordat het zorgt voor nieuwe content op de site, met relevante informatie. Zoekmachines als Google zijn dol op actieve sites. Een website waarop regelmatig unieke content (in de vorm van blogs) verschijnt, wordt als waardevoller beschouwt dan een statische website.

De juiste techniek

Ieder zijn expertise. Voor de juiste structuur van jouw website (zoals schone broncodes) en linkbuilding werk ik samen met online marketing bureau Double Smart. Samen zorgen we ervoor dat je website goed wordt gevonden in Google.