Vanuit huis, maar toch in een team

Veel van mijn schrijfwerkzaamheden doe ik vanuit huis of vanuit een leuke flexwerkplek in Utrecht Overvecht of Utrecht Centrum. En dan voornamelijk alleen. Hoe leuk is het om weer eens in een team te mogen werken met andere contentspecialisten. Op locatie! Al gooide corona nog wat roet in het eten…

Team van contentspecialisten

Via Bureau De Redactie mocht ik samen met 3 andere contentspecialisten bij hogeschool Windesheim aan de slag. De website krijgt een redesign, in vormgeving en content. Onze werkzaamheden bestonden uit het (her)schrijven, redigeren en eindredigeren van de huidige teksten naar het nieuwe format. Dat zijn zowel opleidingsteksten die jonge studiekiezers over de streep moeten trekken als teksten over onderzoeksprojecten die laten zien wat Windesheim in huis heeft op het gebied van onderzoek. Daarnaast controleerden we in deze laatste fase de ingevoerde teksten in het cms. Moet een tekst bijvoorbeeld worden uitgebreid of ingekort, zodat het beter uitlijnt naast een foto?

Zon zien weerkaatsen in de IJssel

Van januari tot maart was ik zo’n 2 tot 3 dagen per week op locatie in Zwolle (en 1 à 2 dagen thuiswerk). Een lange, maar ook wel ontspannen treinrit heen en terug waar ik de zon meermaals heb zien schitteren in de IJssel. Als website-contentteam werkten we in een gezamenlijke ruimte, naast het post-it-planbord. Het was mooi om te zien hoe onze werkzaamheden opschoven van ‘gereed voor vullen’ naar ‘gereed voor controle’ en ‘gereed voor plaatsing’.

Vanaf maart kwam corona om de hoek kijken en werkten we geheel vanuit huis. Het grapje en lachje dat we in Zwolle hadden, werden nu verplaatst naar WhatsApp en Microsoft Teams. En het planbord bestond nu uit mailcontact. Maar ons gezellige contact werd er gelukkig niet minder om!

Meer over dit mooie contentproject

Voor Bureau De Redactie werd ik geïnterviewd over dit project. Lees het volledige interview op hun website. Ook kun je daar een projectbeschrijving vinden. Een mooi kijkje in de keuken.