Creatief schrijven – paars

Creativiteit en inspiratie laten zich niet afdwingen. Ik had op mijn eigen ‘contentkalender’ bedacht dat ik maandag weer aan mijn challenge creatief schrijven zou werken, maar er kwam niets uit mijn handen. Vandaag klikte ik de fotowebsite Unsplash open en toen begon het al te borrelen. De foto die het lijdend voorwerp moest worden voor mijn volgende schrijfopdracht, staarde mij aan…“Ze kijkt mijn kant uit. Met een open blik. Lichtjes uitdagend. Wachtend op wat komen gaat… De ondergaande zon laat haar tijgerogen oplichten. Een mysterie verscholen achter het paarse blad. Ik kan niet anders dan scherp stellen en klikken. Pas na het sluiten van de lamellen valt me haar neusring op. Het maakt haar nog krachtiger, nog meer empowered. De haartjes op mijn armen gaan recht overeind staan. Een zinderende sensatie dat dit hét beeld moet zijn. De openingsfoto van mijn expositie. Levensgroot in de intieme hal van het museum.”

Hoe zou ze eigenlijk heten?