Creatief schrijven – blauw

Een dialoog mag schuren, wringen; een frons of een glimlach opwekken. Mijn eerste bewuste kennismaking met een dialoog was die tussen Bert en Ernie. Ja, die ene waar Ernie een banaan in zijn oor heeft. Lekker flauwe humor die door de dialoog een inkijkje geeft in de verhouding tussen de personages. Toevallig deden deze twee diepblauwe papegaaien mij aan de Sesamstraatkarakters denken. De keuze voor een dialoog voor mijn challenge creatief schrijven was daardoor snel gemaakt. Een dialoog met een flauw sausje eroverheen, die hopelijk voor een glimlach zorgt.


Creatief schrijven – blauw

blue parrots via Unsplash


GIJS
Wauwie! Wie had jij nou op bezoek?

JOS
Oh, niemand.

GIJS
Niemand?

JOS
Ja, niemand…

GIJS
Niemand? Noem je die koraalblauwe veren, die met goud omrande ogen en die bek om te zoenen, niemand?!

JOS
Oh je bedoelt Carla?

GIJS
Carlalalalala, daar wil ik wel een robbertje mee fluiten!

JOS
Dat kan ze anders niet hoor.

GIJS
Wat niet?

JOS
Fluiten.

GIJS
Hoezo?!

JOS
Ze is allergisch voor zangzaad.