Creatief schrijven – geel

Nu de narcissen en krokussen zich weer laten zien en de grasvelden groen, paars en oranje kleuren, voel ik de ‘urge’ om mezelf ook kleurrijker uit te drukken. Creatiever, meer ‘out of the box’. Voor je het weet zit je vastgeroest in dezelfde patronen! Daarom wordt mijn doel voor de komende tijd: creatief schrijven. Ik kies foto’s met een uitgesproken kleur uit en schrijf daar een kort verhaal (max. 150 woorden) bij. Voel je vrij om mee te doen!


Creatief schrijven dag 1 – geel

Creatief schrijven aan de hand van een foto. Dag 1: geel
Geel was vandaag mijn zoekterm op Unsplash

“Plots staat ze stil. Ondanks haar winddichte gele regenjas trekt er een rilling over haar rug. Het voelt alsof ze bekeken wordt. Maar hier, op het dichtbeboste landgoed van haar ouders, is verder niemand. Kan, nee mág, niemand zijn. Elke ochtend loopt ze deze route. Vandaag hangt er een dikke laag nevel die beklemmend aanvoelt. Wanneer ze opzij kijkt, verspringt er een laaghangende tak. Haar hart klopt in haar keel; ze zet nu stevig de pas erin. Achter zich hoort ze twijgjes knappen. Bij de volgende stap die ze zet, wordt ze tegen de grond gedrukt. Ze slaakt een gil wanneer ze iets nats over haar wang voelt gaan. Ze maait met haar armen en raakt iets harigs aan. Voorzichtig kijkt ze tussen haar wimpers door. De guitige oogjes van Doerak staren haar aan. Hij likt haar nogmaals. De bench! Ze was vergeten de bench te sluiten. Opgelucht krabbelt ze de Beagle achter zijn lange oren.”


Geïnspireerd op de tips van De Redactie (dank je wel!)