Creatief schrijven – rood

Wat voelt het lekker om vrij te associëren en te schrijven! Gisteren startte ik met mijn eigen challenge creatief schrijven; en vandaag voelde ik het alweer kriebelen. De volgende foto met accentkleur rood inspireerde mij om in dichtvorm te schrijven.  

Een triolet, is de passende term voor deze dichtvorm. Hierbij zijn de eerste, vierde en zevende regel hetzelfde. Ook de tweede en laatste regel zijn gelijk. Voel je vrij om er ook een te schrijven 🙂


Creatief schrijven – rood

Rood was vandaag mijn zoekterm op Unsplash

——

“Met je rode sneakers over de rand
Ligt de wereld voor je open
Je bent méér dan een passant
Met je rode sneakers over de rand
Zet jij je toekomst naar je hand
Laat me dat in je oren knopen
Met je rode sneakers over de rand
Ligt de wereld voor je open”